Medisch Fitness

Veel mensen met een blessure komen als eerste terecht bij de huisarts. Deze mensen krijgen vaak het advies om ‘rustig aan te doen en het maar even af te wachten’. Er is een mogelijkheid dat hierdoor de pijn zal verdwijnen en de patiënt zal denken dat het probleem is opgelost. De kans is echter groot dat dezelfde klachten weer terugkomen na het opnieuw belasten. Er is dus een behoefte aan medisch fitness. 

Health Club Almere-Hout is een officieel erkend en gediplomeerd medisch fitnesscentrum. Dat betekent dat de trainers jou goed en professioneel kunnen én mogen begeleiden op het gebied van schouder- knie en rugklachten. Samen met de trainer wordt uitvoerig besproken wat de klachten zijn. Wanneer je al een therapeutische behandeling hebt ondergaan, kunnen deze zelfs goed worden opgepakt door onze trainers. De trainingen zijn gericht op Self medical release-technieken, stretchen, stabiliteitstraining en revalidatie ten aanzien van een krachtvermogen tot maximaal 70%. De trainingen zijn gericht op coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.

Kort samengevat:

  • De anatomie en pathologie (blessure) van het gewricht wordt besproken.
  • Schouderklachten: rotator-cuff blessures, impingement, schouderinstabiliteit, frozen shoulder en labrum-leasies.
  • Rugklachten: hernia, stijve rug, korte rugspieren, bekkeninstabiliteitsklachten, ischias-gewrichtsklachten en verminderd krachtvermogen in buik-en rugspieren.
  • knieklachten: kruisbandletsel, meniscusletsel, patellaluxatie, TIF-sydroom, jumpersknee en patellafemoraal pijnsydroom.
  • Plaats van het mechanische probleem bepalen door testen.
  • Blessures direct behandelen.
  • oefeningen die klachten voorkomen.
  • oefeningen en ondersteuning die de revalidatie na een blessure versnellen.

Heb je nog geen eerdere therapeutische behandeling ondergaan, dan zal er middels een vrijblijvend intake-gesprek in kaart worden gebracht wat de klachten precies zijn om vervolgens een periodisering op te stellen van minstens 10 weken. Bovenstaande punten zullen hierin worden opgenomen.

Diabetes/ obesitas

Health Club Almere-Hout is tevens gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met obesitas en/of diabetes.