Personal Training

Stel, je hebt de keus gemaakt. Je wil graag aan de slag met een personal trainer.
Dit is wat je van ons kunt verwachten:

* Resultaat

* Flexibel in trainingstijden

* Een maatplan voor jouw persoonlijke doelen

* Op maat gemaakt en individueel beweegprogramma

* Voedingsadviezen, hulp bij een gezonder eetpatroon

* Professioneel, kennis van zaken, goed opgeleid

* Uitdagende trainingen

* Fittesten

* Wegen / meten

* Mental coaching

Stap 1 & 2: Intake gesprek, wegen/meten, fittest & voeding

Op jouw verzoek bespreken we samen jouw levensstijl op dit moment.
We brengen het volgende in kaart:

* Kennismaking

* Sportervaring

* Voeding

* Blessures

* Werk

* Wegen / meten

* Fittest

* Het maken van een concreet actieplan!

Stap 3 & 4: Beweegprogramma & Coaching

Nu komt het er echt op aan! We gaan aan de slag! Afhankelijk van jouw persoonlijke doelstellingen, train je aan de hand van een opgesteld beweegprogramma.

Dat houdt in dat er bij het maken van jouw beweegprogramma rekening wordt gehouden met jouw medische gesteldheid, gezondheid, fitheid en persoonlijke situatie.

Gedurende dit traject zal ik jou intensief begeleiden, coachen, motiveren, corrigeren en trainen om het gewenste resultaat te bereiken. Vóór elke training neem ik het trainingsschema met je door, maar ook je vorderingen tot nu toe en hoe je algehele gesteldheid is op dat moment. We evalueren samen de training en ik zal je tips en tools meegeven om je verder te kunnen focussen op jouw doelstellingen. Naast de coaching op het gebied van het sporten, houd ik het voedingsschema, opgesteld tijdens het intake-gesprek nauwlettend in de gaten en zal je hierbij adviseren.

Stap 5: Wegen & Meten

Voor het geven van een goed beweeg- en trainingsadvies op maat tijdens het trainingsproces, is het van belang om de (begin)situatie van de deelnemer te bepalen op basis van feitelijke kennis ten aanzien van de fysieke conditie. Om een verantwoord advies op maat te geven, maak ik gebruik van wetenschappelijk onderbouwde test- en meetmethoden. Dit doe ik vooraf, tijdens en na het behalen van de doelstellingen.

Het wegen en meten kan op de volgende manieren:

* Rusthartslag

* Lengte

* Gewichtmeting (d.m.v. een  weegschaal)

* Buikomvang meting

* Vetpercentage meting

* Huidplooimeting

* B.M.I.

* Krachttest

* Conditietest

* Bloeddruk

* Cholesterol

Stap 6: Evaluatie

Het algehele proces om te komen tot een fitter leven, zal worden geëvalueerd met de deelnemer. Vragen hierbij zijn: Zijn de eerder gestelde doelen bereikt?

* Uitslag fittest

* Uitslag wegen/meten

* Tevredenheidsonderzoek

* Vervolg beweeg/leefstijladvies: hoe nu verder?

Smallgroup training (max 4 personen)

Small Group Training
Small Group Training is een goed alternatief voor wanneer je de kosten van 1 op 1 begleiding te hoog vindt. Small Group Training biedt de voordelen van het intensief werken met een personal trainer tegen een lager tarief en samen met anderen.
Bij Small Group Training werk je in een kleine groep (maximaal 4 personen) aan je conditie krachtuithoudingsvermogen. Je ervaart de gezelligheid van trainen in groepsverband, wat o.a. motiveert om te blijven sporten.
Tijdens iedere training word je begeleid, gemotiveerd en gecorrigeerd door de personal trainer. Trainingen worden afgestemd op de behoefte van de deelnemer, waardoor Small Group Training voor iedereen toegankelijk is. Er worden wekelijks verschillende trainingsmomenten aangeboden in de ochtend, middag of avond, maar ook in het weekend!
Voordelen:

* Motivatie en coaching door een personal trainer

* Plezier door het gezamenlijk sporten

* Een geweldige vet verbrander

* Kort maar krachtig

* Kracht én conditietraining in één

* Grote variatie aan oefeningen

* Betaalbaar doordat je de kosten met “anderen deelt”

Duo training (2 personen)

Ook duotraining behoort tot de mogelijkheden. Samen met je trainingsmaatje ga je aan de slag met lichaam en geest, met hoofd en hart. Prikkelende individuele oefeningen en dynamische oefeningen in tweetallen maken van iedere training een feestje.

Je ervaart de dynamiek van trainen met meerdere mensen én de persoonlijke aandacht van mij als betrokken trainer. Want alleen door bewust te trainen en met goede begeleiding lukt het je zodanig te trainen dat je ook echt je hoof leeg kunt maken.

Een bijkomend voordeel van duo-training is dat je de kosten deelt, maar de beleving van personal training nagenoeg hetzelfde is.